Wunjo Weekend-begeleiding, thuis in Deurze

 

 

Op het Drents Plateau, tussen Assen en Rolde, ligt het beekdal van het Deurzerdiep, een onderdeel van de Drentse Aa. In het dorpje Deurze hebben we onze droom kunnen realiseren. Het is er rustig en voelt heel anders dan de stad. We hebben een weids uitzicht op het lagergelegen beekdal. Rondom ligt een grote tuin, met terras, vuurplaats, schommels, sportveldje, vijver en moestuin plus ruimte genoeg om hutten te bouwen en vrij te spelen.

  

Het pad achter onze tuin richting Deurzer Diep

Deurzer Diep achter ons huis

Deurzerdiep in 2010

 

Vanuit de tuin loop je zo verder naar spannende paadjes verderop. In de natuurrijke omgeving zijn veel mooie en afwisselende plekjes voor een leuke ontdekkingstocht, te voet of met de fiets

In 2016 is het Deurzerdiep zoveel mogelijk teruggebracht naar de meanderende beek van vr 1965, met daarbij nieuwe fiets en wandelpaden. In de winter hebben we nu een heus meer!

Er is ruimte om met drie tot maximaal vier kinderen/ jongeren te verblijven. De kinderen begeleiden we zelf en kunnen ook blijven slapen!

We doen de begeleiding met ons tween, soms met een vrijwilliger en zonder medewerkers. We geven dus begeleiding van 1 op 1,5 of 1 op 2. In de praktijk zal er volop gelegenheid zijn voor 1 op 1 begeleiding, als daartoe aanleiding is.

We zijn teruggekomen van ons oorspronkelijke plan om met twee groepen te werken. Het heeft veel voordelen om kleinschalig te blijven, we kunnen nu o.a. meer gelijkenis met een gezinssituatie bieden. Dit geeft ons de gelegenheid om de kinderen goed te leren kennen, wat voor de kinderen vertrouwder aanvoelt. Alles bij elkaar genomen komt het de begeleiding alleen maar ten goede!

Een weekend loopt van vrijdag 19:00u. tot zondag 19:00u. nu nog 1 x per 4 weken.

 

WUNJO !  Peter en Anke

Home ] Wunjo Weekendopvang - In het kort ] Weekendbegeleiding in de praktijk ] [ Wunjo in Deurze ] Voor de Kinderen ] Onze Visie ] Contact Wunjo! ] Wunjo Actueel ] Relevante Links ] [ Art Wunjo!]